Ecodisseny i FP

Noticia 24.02.01

Estudi amb perfils i propostes per incorporar l'economia circular a l'FP

La Fundació BCN Formació Professional i l'AMB van presentar, divendres 21 de febrer, l'estudi "Economia circular, el cas de l'ecodisseny", sobre economia circular, ecodisseny i l'encaix amb la formació professional, com un dels sectors econòmics emergents a la regió metropolitana de Barcelona (RMB).

L'estudi assenyala els principals reptes i característiques de la relació entre el món formatiu i productiu, i detalla mesures encaminades a incorporar l'economia circular i l'ecodisseny a la formació professional, perquè esdevingui un dels principals actius per impulsar pautes de producció, consum i ús de materials més sostenibles i amb menys impacte.

Aquest estudi també formula els perfils professionals associats a l'ecodisseny, les propostes per integrar l'economia circular a l'FP (amb mòduls professionals específics o adaptacions de currículum) i propostes per afavorir la transferència de coneixement entre centres formatius i empreses per mitjà de la formació professional dual.

L'obertura de la presentació va anar a càrrec de Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, i Pere Fàbregas, vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional. Ballarín, entre d'altres, va destacar la contribució de l'AMB a aquest estudi, que busca generar talent en la formació professional perquè els projectes circulars puguin ser concebuts, desenvolupats i implementats per professionals que facin servir metodologies i accions d'aquest nou model econòmic.

Impuls a l'economia circular

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB treballa per impulsar l'economia circular al territori metropolità. El Programa d'impuls a l'economia verda i circular ja està donant servei a 20 municipis metropolitans. La Plataforma de Recursos Circulars ja té més de 120 fitxes de bones pràctiques, i la Taula d'Economia Circular està coordinant tots els municipis metropolitans que fan o volen fer polítiques en aquest àmbit. De fet, des de l'inici de l'estudi, en aquesta Taula s'ha comptat amb la participació dels municipis metropolitans

També s'ha fet una sessió de treball amb empreses i una altra amb docents per detectar les seves valoracions, necessitats futures de formació i perfils professionals en aquest àmbit. La Taula continuarà la feina engegada amb aquest estudi i crearà un grup de treball amb centres docents, empreses i administracions que s'encarregui d'implantar i fer evolucionar les recomanacions que proposa el document.

Descarregar l'estudi
Descarregar la infografia sobre ecodisseny

On

  • Cibernarium (Barcelona Activa) Barcelona

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">