Projecte SESAME

New 21.10.19

S'inicien les tasques per impulsar l'emprenedoria en agricultura metropolitana

El passat 16 d'octubre va tenir lloc, en una reunió transnacional a Marsella (França), l'inici del Projecte SESAME (Soutenir l'Entrepreneuriat et les Savoir-faire en Agriculture Metropolitaine) dins del programa Erasmus+. Aquest projecte, on participa l'AMB, té com a objectiu facilitar l'emprenedoria en agricultura metropolitana.

Instal·lacions agràries en zones urbanes i periurbanes

El programa treballa en dues direccions: la sensibilització dels estudiants i la dels responsables públics i els tècnics de projectes.

Pel que fa a l'acció sensibilitzadora de l'alumnat, el projecte generarà continguts formatius específics que s'incorporaran a les formacions professionals de nivell IV d'instal·lació agrària per incloure-hi les particularitats d'emprenedoria en agricultura metropolitana. D'aquesta manera es vol sensibilitzar els estudiants de cicles formatius de grau mitjà i superior sobre les particularitats de les instal·lacions agràries en zones urbanes i periurbanes des d'un punt de vista ecològic (ciutat verda), econòmic (circuit curt d'aliments) i social (inclusió social).

Pel que fa a la línia de sensibilització respecte dels representants públics i els tècnics de projecte, SESAME incideix en la importància de la presència de projectes emprenedors d'agricultura urbana i periurbana (i, per extensió, dels sistemes d'alimentació territorialitzats). D'aquesta manera es vol fomentar un augment dels projectes d'agricultura al territori metropolità.

A l'AMB, aquest projecte es fa en cooperació entre el Servei d'Infraestructura Verda i les àrees d'Internacional i de Desenvolupament Social i Econòmic. També hi participen el Servei de Formació Agrària de la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Escola Agrària d'Amposta; i l'empresa catalana Eduscopi, especialitzada en comunicació, difusió i educació científica. Els altres socis europeus són: IRFEDD (Institut Régional de Formation à l'Environnement et au Développement Durable), AVITEM, Unis Vert - xarxa de CFPPA agraris al sud de França, Marseille Métropole, Istituti Tecnici Emilia Romagna i la Ciutat Metropolitana de Bolonya (programma Insieme per il Lavoro).
A l'Erasmus+, s'inclou dins de l'acció clau 2: "Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques".

La pròxima reunió transnacional, on es validarà el contingut dels grups de treball, serà coordinada per l'AMB i tindrà lloc a Barcelona el març de 2020.
IMG

On

  • Marsella

Image gallery

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">