Ajuts per a l'economia social

New 13.10.20

L'AMB ha subvencionat diversos projectes per un import total de 100.000 euros

Un total de 18 projectes, dels 92 que s'hi han presentat, s'han beneficiat de les subvencions que l'AMB ha atorgat en la segona convocatòria d'ajuts a projectes metropolitans d'economia cooperativa, social i solidària (ECSS).

La temàtica dels projectes subvencionats, amb una mitjana de 6.000 euros per projecte, es concentra, principalment, en els àmbits de les persones en risc d'exclusió social, producció i distribució agroecològica, serveis ambientals, mediació, cura de gent gran, serveis comunitaris i educació.

Del total de les entitats beneficiàries procedents dels diferents municipis de l'àrea metropolitana, un 51 % són cooperatives, un 28 % associacions i un 12 % fundacions, centres especials de treball i empreses d'inserció.

Afavorir la innovació social

L'objectiu d'aquests ajuts, dotats amb un pressupost de 100.000 euros, és crear noves activitats econòmiques en l'àmbit de l'economia cooperativa social i solidària, impulsar la intercooperació i les pràctiques econòmiques d'arrel comunitària, impulsar la innovació i la competitivitat dels agents econòmics de l'ECSS, així com fomentar el coneixement i el reconeixement d'aquestes pràctiques entre la ciutadania a través d'un ajut per finançar-les.

Gràcies a la bona acollida de la convocatòria, l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB té previst engegar, a partir de l'any vinent, una tercera convocatòria d'ajuts a les ECSS.
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">