EDIFICI GONSI SÒCRATES - Construcció Circular

Edifici Gonsi Sócrates
Tema:
Economia circular
Sector:
Eco-disseny / eco-innovació
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Títol: EDIFICI GONSI SÒCRATES - Construcció Circular

Subtítol: Edifici Sostenible per allotjar empreses de la nova economia 4.0.

Localització: Viladecans.

Any d'inici: 2018.

Resum: Construir un nou edifici destinat a allotjar empreses en règim de lloguer, que sigui realment sostenible, en el que el benestar dels seus ocupants i del planeta són innegociables. Innovem fent-ho d'una nova forma: a través de l'economia circular que imita els cicles de la natura, minimitzant la generació de residus i per tant respectant el medi ambient i a les persones.

Objectius / reptes:
  • Materials circulars: és un dels grans reptes de la construcció circular, localitzar fabricants de materials certificats, lliures de tòxics i contaminants que assegurin la preservació de la salut dels ocupants de l'edifici i el retorn dels materials al seu cicle biològic o a la seva reutilització.
  • Metodologia de Treball Col·laboratiu: trencant la inèrcia del sector a treballar en compartiments estancs en pro de la col·laboració, la transparència, la confiança i la implicació entre totes les empreses i els equips humans participants. Establiment de contracte IPD entre arquitectura, constructora i promotora.
  • Promotora S. XXI: Posant en pràctica la redefinició del nou paper i les funcions d'una promotora d'edificis construïts sota els principis de l'Economia Circular al Segle XXI.

Descripció / solució:
  • Ecodisseny: des de l'inici, ja en la fase de disseny, la sostenibilitat, la circularitat dels materials i el sistema constructiu es treballa amb l'única direcció de fer viable la reutilització continua dels materials emprats, tant en la vida útil de l'edifici com en la seva desconstrucció per a preservar el medi ambient i la salut de les persones que ocuparan l'edifici.
  • Passaport de Materials: el 88% del materials emprats compten amb la certificació CradleToCradle. La seva composició Lean construction: metodologia de treball adaptada al sector de la construcció que busca la màxima optimització de tots els processos i l'eliminació de material sobrant o malbaratat.

Resultats: L'Edifici Gonsi Sòcrates pesarà aproximadament unes 900 Tones en materials, dels quals el 88%  compten amb la certificació Cradle to Cradle i la resta contempla vies de ciclabilitat previstes a la finalització de la seva vida útil. L'edifici comptarà amb la certificació Leed.

Contacte: Marta Mir.

On

  • GONSI S.L. Avda. Diagonal 558 5è 2ª, 08021, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">