Ajuts per a l'economia social

Notícia 23.05.19

L'AMB ha subvencionat diversos projectes per un import total de 100.000 euros

Un total de 18 projectes, dels 78 que s'hi han presentat, s'han beneficiat de les subvencions que l'AMB ha atorgat en la primera convocatòria d'ajuts a projectes metropolitans d'economia cooperativa, social i solidària (ECSS).

La temàtica dels projectes subvencionats, amb una mitjana de 6.000 euros per projecte, es concentra, principalment, en els àmbits de la producció i distribució agroalimentària, el suport i l'assistència a col·lectius de risc, l'educació, les indústries creatives i l'economia verda i circular.

Del total de les 78 entitats beneficiàries procedents dels diferents municipis de l'àrea metropolitana, un 73 % són cooperatives, un 20 % associacions i un 7 % fundacions.

Afavorir la innovació social

L'objectiu d'aquests ajuts, dotats amb un pressupost de 100.000 euros, és impulsar la creació de noves activitats, la intercooperació i les pràctiques econòmiques d'arrel comunitària, la innovació i la competitivitat dels agents de l'ECSS, així com fomentar el coneixement i el reconeixement ciutadà d'aquestes pràctiques. Es pretén així afavorir l'expansió d'unes pràctiques econòmiques que afavoreixen la innovació social i el desenvolupament endogen amb perspectiva social i comunitària, tot generant llocs de treball especialment estables i models de negoci orientats a la satisfacció de les necessitats del mateix territori.

Gràcies a la bona acollida de la convocatòria, l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB té previst engegar, a partir de l'any vinent, una segona convocatòria d'ajuts a les ECSS.
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">